VIER DAGEN WEGDROMEN BIJ DE MOOISTE KLASSIEKE EN HEDENDAAGSE (DROOM)WAGENS

 “De Zoute Grand Prix brengt een unieke mix van cultuur, sport en elegantienaar onze straten wat perfect past in het DNA van onze badplaats. Dit evenementis uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt dat honderdduizenden bezoekersaantrekt. De positieve impact is dan ook aanzienlijk voor de lokale horeca enhandelaars én voor de internationale uitstraling die onze prachtigekustgemeente met het event krijgt.” Jan Morbee,Burgemeester Knokke-Heist.

 

-Nieuw- ZouteGrand Prix Gallery by EY: verleden, heden en toekomst onder ééndak

Het nieuws was aleerder bekendgemaakt. Dit jaar wordt alles ondergebracht in éénstrandpaviljoen, opgebouwd op het strand aan het Albertplein. Vandaag werd ookde concrete invulling van de ruim 11.000M2 grote ZouteGrand Prix Gallery by EY voorgesteld. Zo zal het paviljoen onderdakbieden aan een 80-tal wagens die op zondagnamiddag onder de hamer gaan op de Zoute Sale by Bonhams|Cars. Daarnaast ook enkelevan de meest exclusieve hedendaagse constructeurs. Enkele van hen makenvan de Zoute Grand Prix gelegenheid om uitte pakken met Belgische én zelfs Europese premières! Meer nieuws hierover volgtlater. Ook de Driversclub, de plek waar alle deelnemers van de Rally en GT Tourverzamelen, en de Gala van zaterdagavond krijgen onderdak in hetpaviljoen. 

 

“Met CIMCapital hebben we ervaring om organisaties die in moeilijkheden verkeren, maartegelijkertijd heel wat potentieel hebben, een levenslijn aan te bieden. En datis exact wat Zoute Grand Prix is. Het is een evenement dat zijn gelijke nietkent en tegelijkertijd dreigde de verdwijnen. We willen uitdrukkelijk alleleveranciers bedanken die de afgelopen weken een financiële inspanning hebbengeleverd en het mogelijk hebben gemaakt om deze doorstart te maken. We kijkensamen met hen uit naar deze 15e editie.” – Jan Peeters, CIMCapital.

 

“Ik benzelf grote fan van de Zoute Grand Prix en heb in het verleden al 11 keerdeelgenomen. Het zou zonde zijn geweest mocht het event zijn opgehouden tebestaan. Enerzijds mogen we het unieke karakter van de Zoute Grand Prix nietverliezen en anderzijds moeten we van een wit blad beginnen, als we het eventlevensvatbaar willen maken én houden. Zelf ik ga pas echt tevreden zijn alsiedereen, zowel deelnemers als toeschouwers, een fantastische 4-daagse heeftbeleefd.” – Marc Coucke, Alychlo.

 

Zoute Sale by Bonhams|Cars– 80 unieke wagensvoor de belangrijkste veiling van het jaar

De Zoute Saleis de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste autoveilingen voorhet gerenommeerde veilinghuis. Ook dit jaar zijn de verwachtingenhooggespannen. En hoewel er bewust minder wagens worden aangeboden is deselectie er niet minder exclusief om. Van een Aston Martin One-77 uit 2011, de1ste van een select lot van 77 gemaakt, over een 1926 Bugatti Type35, waarvan verwacht wordt dat deze tussen de 1.2 en 1.4 miljoen euro vaneigenaar wisselt, tot een 2010 Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss. Met eenverkoopprijs die kan oplopen tot 2.5 miljoen euro kan deze wel eens dehoofdvogel worden. Deze en alle andere wagens van de ZouteSale ny Bonhams|Cars kunnen de dagen vooraf van dichtbij bewonderd worden.Alle info over de sale kan je terugvinden op de website van Bonhams|Cars : Bonhams Cars : The Zoute Sale

 

“Alskersvers CEO besef ik dat er heel wat verwachtingen op mijn schouders rusten.Zowel van het grote publiek als van onze partners en sponsors. Voor deze 15eeditie zetten we dan ook in op ‘Exclusiviteit én Inclusiviteit’. Exclusiever,door de beleving van de deelnemers aan de Rally en de GT Tour en de gasten inde Gallery naar een nog hoger niveau te tillen. Inclusiever door de bezoekersaan de gemeente meer te betrekken en te laten genieten van dit groteautomobielfeest.” – Koen Van Hout, CEO Zoute Grand Prix

 

-Nieuw- ZGP CARBOULEVARD: 500 meter aan de nieuwste wagens langsheen de Zeedijk

Ook nieuw dit jaar is de ‘carboulevard’. De 500 meter die De Wielingen, het plein waar de shuttlebussenvan de parking stoppen, en de Zoute Grand Prix Galleryby EY aan het Albertpleinvan elkaar scheiden, wordt ingevuld als een heuse ‘car boulevard’. Een 20-talvan de nieuwste wagens worden er aan het grote publiek voorgesteld op podia opde Zeedijk.

 

Zoute Rally by Stow & Zoute GT Tour– de hoogtepunten van een weekend

Hoogtepunten van deZoute Grand Prix blijven natuurlijk dedriedaagse Zoute Rally by Stow en de eendaagse Zoute GT Tour. De deelnemendewagens zullen langs de start – en aankomstgrid op de Zeedijk defileren. De Zoute Rallyby Stow start traditioneel met de scruteneering van de 250 wagens op donderdag.Vrijdag – en zaterdagochtend verschijnen ze vanaf 8u aan de start. Afgevlagdwordt er zaterdag om 16u30. Dan is ook meteen de winnaar van de 2-daagse rallybekend. Op zondag is het de beurt aan de 150 hedendaagse droomwagens van de GTTour die om 8u aan de start verschijnen en vanaf 16u opnieuw de Zeedijk op terijden.

 

Betrokkenheid van omwonenden enhandelaars, de beste ambassadeurs

De buren en de lokale handelaren zijn debeste ambassadeurs van het evenement. Zij dienen dan ook goed geïnformeerd enbetrokken te worden. Zo zullen ze een infofiche ontvangen met daarin allepraktische informatie en folders die ze kunnen uitdelen aan hun klanten inaanloop van de Zoute Grand Prix. Kers op detaart is een exclusief bezoek aan het evenement vooraleer de deuren openen voorhet grote publiek. Zo krijgen ze als eerste te zien wat de gasten kunnen zienen beleven wanneer zij een ticket kopen voor het event.

DOWNLOAD IMAGES